🔺Υλικά :
• 1 κ. σ. ελαιόλαδο 🍶
• 280 γρ. μανιτάρια
• 1 φλ. κομμένα σε κύβους καρότα ( περίπου 3 κομμάτια καρότα) 🥕
• ½ φλ. κομμένο σε κύβους σέλινο 🥬
• ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 🧄
• ½ κ.γ. αλάτι 🧂
• ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
• ¼ φλ. αλεύρι για όλα τις χρήσεις
• 2 φλ. γάλα αμυγδάλου 🥛
• 3 μικρά στήθη κοτόπουλο μαγειρεμένο 🍗
• 1 κ. σ. θυμάρι
• 1 έτοιμο φύλλο για πίτες
• 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο με 1 κ. σ νερό 🥚
🔺Εκτέλεση :
1. Σε ένα τηγάνι μαραίνουμε τα μανιτάρια για περίπου 8 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο , το σκόρδο , το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για ακόμα 3 λεπτά ⏲ .
2. Ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για ακόμα 2 λεπτά . Σιγά σιγά προσθέστε το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύομε διαρκώς. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το θυμάρι.
3. Βάζουμε όλο το μείγμα μέσα στο ταψί και το καλύπτουμε με το φύλλο για πίτες
4. Με ένα πινέλο περνάμε όλη την επιφάνεια με το αυγό.
5. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στους 180ο βαθμούς ❗️