ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ας θέσουμε από νωρίς
σωστές βάσεις για έναν υγιή τρόπο ζωής…


Η Σωστή Διατροφή για τα Παιδιά σας

Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των γονέων είναι η κάλυψη των διατροφικών αναγκών των παιδιών, καθώς είναι πολύ σημαντική για τη σωματική αλλά και πνευματική ανάπτυξή τους. Οι σωστές βάσεις για έναν υγιή τρόπο ζωής πρέπει να τεθούν από νωρίς. Γι’ αυτό, μέσα από τη διαδικασία του φαγητού και με σταθερό πρόγραμμα, μαθαίνουμε στα παιδιά να αποκτούν σωστές διατροφικές συνήθειες. Μέσω του εβδομαδιαίου προγραμματισμού, καλύπτουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά ακολουθώντας ένα ποικίλο και πλούσιο διατροφικό πλάνο βασισμένο, όσον είναι δυνατόν, στις επιλογές των μικρών μας φίλων και πάντα στο πλαίσιο της Μεσογειακής διατροφής.
Ένα παράδειγμα προγράμματος διατροφής για παιδιά σε εβδομαδιαία βάση είναι το εξής:
  • 1 φορά την εβδομάδα όσπρια
  • 2 φορές την εβδομάδα λαχανικά
  • 1 φορά την εβδομάδα κόκκινο κρέας
  • 1 φορά την εβδομάδα κοτόπουλο
  • 1 φορά την εβδομάδα ζυμαρικά
  • 1 φορά την εβδομάδα ψάρι

Το μεσημεριανό γεύμα μπορεί να συνοδευθεί πάντα με σαλάτα εποχής και όπου κρίνεται απαραίτητο τυράκι και ψωμάκι!
Πέρα από την προσπάθεια που θα καταβάλουν τα παιδιά, χρειάζεται συστηματική προσπάθεια και από τους γονείς, οι οποίοι θα δίνουν το καλό παράδειγμα, ακολουθώντας και οι ίδιοι το πρόγραμμα. Σημαντικό ρόλο στην απόκτηση σωστών διατροφικών συνηθειών διαδραματίζουν επίσης οι βρεφονηπιοκόμοι, οι νηπιαγωγοί και οι παιδίατροι. Με κατάλληλη ενημέρωση και τακτική εκπαίδευση, μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητα των μικρών παιδιών ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής για την αντιμετώπιση και την πρόληψη προβλημάτων υγείας (ιώσεις, παχυσαρκία, τερηδόνα κ.τ.λ.).

Διατροφή & εγκυμοσύνη

Εννιά μήνες προετοιμασίας για έναν έρωτα ζωής! Η εγκυμοσύνη αποτελεί το καλύτερο κίνητρο για να υιοθετήσεις, μια ισορροπημένη διατροφή, που θα περιέχει επαρκή θρεπτικά συστατικά & θα βοηθήσει αυτή την μικρή καρδούλα που μεγαλώνει μέσα σου να αναπτυχθεί σωστά. Όλο αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη ποικίλων νοσημάτων στην ενήλικη ζωή του όπως καρδιαγγειακά, σακχαρώδης διαβήτης και παχυσαρκία.

Τώρα είναι που χρειάζεσαι ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής για να ανακαλύψεις ποιες τροφές σου είναι απαραίτητες, ποιες πρέπει να μειώσεις & ποιες να αποφεύγεις. Μια διατροφή που θα ικανοποιεί τις ορμονικές αλλαγές & θα αποβάλλει το στρες και το άγχος. Ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, μόνο για σένα σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σου και τις προσωπικές σου ανάγκες!

Διατροφή & θηλασμός

Το μητρικό γάλα είναι η τέλεια τροφή της φύσης και ο θηλασμός η φυσική πράξη που το προσφέρει στο μωρό. Ένα δώρο ζωής, με απίστευτα οφέλη για το βρέφος και τη μητέρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η σύσταση του μητρικού γάλακτος, επηρεάζεται πλήρως από τη διατροφή της μητέρας. Άρα, μεγάλο ρόλο παίζει κι εδώ, η ποιότητα της τροφής που καταναλώνεις. Χρειάζεσαι ένα ισορροπημένο ημερήσιο πρόγραμμα, που θα σου δώσει τη δύναμη να απολαύσεις την μητρότητα. Μη δυσκολεύεις αυτή την όμορφη περίοδο της ζωής σου, είμαι εδώ για να σου δείξω τον τρόπο, να γίνει πιο εύκολη!

«ο θηλασμός είναι το ακριβότερο δώρο για το μωρό σου»

Βρεφική – Παιδική Διατροφή

Η διατροφή κατά τη βρεφική & παιδική ηλικία είναι σημαντική και αποτελεί τη βάση για τη σωστή και ολοκληρωμένη μετέπειτα ανάπτυξη του παιδιού. Γι’ αυτό αποτελεί αντικείμενο συνεχών δράσεων πολλών διεθνών οργανισμών.

Η έναρξη σωστών διατροφικών πρακτικών από τη βρεφική ηλικία βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν υγιεινά διατροφικά πρότυπα. Εγώ και η ομάδα μου, φροντίζουμε να καθοδηγούμε τους γονείς να καλλιεργούν υγιεινές συνήθειες διατροφής και σωματικής άσκησης , στα παιδιά τους, για να αποφύγουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας ή άλλων διατροφικών διαταραχών.

parallax background

Eat less sugar, you are sweet enough already!