ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Σύγχρονο
διαιτολογικό γραφείο

Επωφεληθείτε των υπηρεσιών της διαιτολόγου Ευγενίας Ρεστέμη, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης & αποκτήστε το ιδανικό για εσάς βάρος εύκολα, γρήγορα, υγιεινά & σωστά!


Απώλεια & Διαχείριση βάρους

Το σημαντικό στην απώλεια βάρους δεν είναι να χάσεις γρήγορα τα κιλά σου, αλλά να εκπαιδευτείς να τρως συνειδητά, χωρίς στερήσεις και καταναγκασμό.

Να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες, σταδιακά με διατροφικά πρότυπα, που θα σου δίνουν χαρά και όρεξη να συνεχίζεις, θα σε βοηθούν να διαχειρίζεσαι το άγχος σου και το βάρος σου.

Μπορείς να τα διαπιστώσεις αυτά, κλείνοντας μια δια ζώσης συνεδρία τηλεφωνικά, να γνωριστούμε και να σε ξεναγήσουμε στον όμορφο, σύγχρονο & ζεστό χώρο μας. Να κάνουμε μια Ανάλυση Σύσταση Σώματος, να δούμε το διατροφικό ιστορικό, να εξετάσουμε τυχόν προβλήματα υγείας και μαζί να δώσουμε λύση και να πετύχουμε έναν εφικτό στόχο, πάντα σύμφωνα με τις προσωπικές σου ανάγκες. Θέλω να νιώσεις άνετα, να επικοινωνείς μαζί μου όποτε το χρειάζεσαι, να έρχεσαι με χαρά σε κάθε ραντεβού μας, να κάνουμε τις μετρήσεις μας, να συζητάμε τις απορίες σου και να σου δείξω πόσες δυνατότητες & επιλογές έχεις για να βρεις το ιδανικό σου βάρος.

Powered by
E-diet

Η διατροφική εκπαίδευση μας, μπορεί να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους, ακόμη κι αυτούς που δεν μπορούν να μας επισκεφτούν στο χώρο μας, μέσω της τεχνολογίας.

Επικοινωνείς μαζί μας τηλεφωνικά, στέλνουμε στο email σου μια ειδικά διαμορφωμένη φόρμα μέσω της οποίας συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με το διατροφικό και ιατρικό ιστορικό σου & κλείνουμε μια on line συνεδρία (μέσω Viber ή skype).

Θα δημιουργήσουμε παρέα το δικό σου ατομικό διατροφικό πλάνο, θα σου δώσω απαντήσεις σε ερωτήσεις που σε προβληματίζουν και θα ορίσουμε, ανάλογα με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, την συχνότητα των συνεδριών. Όλο το υλικό σου παρέχεται μέσω email. Εσύ θα πρέπει να έχεις μια ζυγαριά στην οποία θα ζυγίζεσαι 1 φορά την εβδομάδα.

Ταυτόχρονα μπορούμε να στείλουμε κάποιες από τις υπηρεσίες μας στον χώρο σου, όπως τον Γονιδιακό Έλεγχο – DNA.

Η E-diet διατροφή προσφέρεται για άτομα:

 • Που νιώθουν πιο άνετα να ξεκινήσουν συνεδρίες από την ασφάλεια του προσωπικού τους χώρου.
 • που νοσούν από εποχιακές γρίπες κ.α.
 • που βρίσκονται εκτός πόλης ή στο εξωτερικό.

Και να θυμάσαι: «Σε φροντίζουμε βήμα βήμα, σα να είσαι δίπλα μας»

 

Powered by
Λιπομέτρηση

Η σύνθεση του σώματος μας, απεικονίζεται με κάθε λεπτομέρεια στη λιπομέτρηση.

Η μέτρηση της σύστασης του σώματος, μας επιτρέπει να βελτιώσουμε την υγεία, τη φυσική κατάσταση και την ποιότητα της ζωής μας. Μας δείχνει ακριβώς που να εστιάσουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας για ένα υγιές βάρος.

Χρησιμοποιούμε τον Λιπομετρητή τελευταίας τεχνολογίας Tanita BC-418, ο οποίος είναι πολυσυχνοτικός αναλυτής ολικής και τμηματικής σύστασης σώματος και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αναλυτές υψηλής ακρίβειας και επαναληψιμότητας.

Η μέτρηση κάνει τμηματική ανάλυση του Σωματικού λίπους (%, kg), του Σπλαχνικού Λίπους, της Άλιπης μάζας, της Μυϊκής μάζας, της Οστικής μάζας, τα Συνολικά υγρά, του Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI), εκτίμηση Βασικού Μεταβολική, Κατανομή Σωματικού Λίπους και Μυϊκής Μάζας (Τμηματική ανάλυση για κάθε κάτω και άνω άκρο και κορμό) κ.α.

Η διαδικασία της Λιπομέτρησης είναι απλή και σύντομη. Ανεβαίνεις στην Tanita BC-418 με γυμνά πόδια και κρατάς στα χέρια σου τις ειδικές χειρολαβές. Ένα ανεπαίσθητο, χαμηλής έντασης ρεύμα διαπέρνα για ελάχιστα δευτερόλεπτα το σώμα σου, μέσω των 8 διαφορετικών ηλεκτροδίων (δυο σε κάθε άκρο) και αμέσως έχουμε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα.

Για να είναι ακριβής η μέτρηση, θα πρέπει να προσέξεις τα εξής:

 • Να είσαι νηστικός/ή για τουλάχιστον 2,5 ώρες πριν
 • Να μην έχεις πιει καφέ
 • Να μην έχεις γυμναστεί για περισσότερες από 2,5 ώρες πριν
 • Ο ρουχισμός σου θα πρέπει να είναι ελαφρύς κι αν είναι δυνατόν παρόμοιος κάθε φορά που επαναλαμβάνεται η μέτρηση

«όσο πιο καλά γνωρίζεις τον εαυτό σου, τόσο πιο εύκολα μπορείς να τον βοηθήσεις»

Powered by
Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού

Η γνώση του βασικού μεταβολικού σου ρυθμού, σε βοηθά να τον προσδιορίσεις σε χαμηλό, υψηλό ή φυσιολογικό. Σου δίνει την εκτιμώμενη ποσότητα θερμίδων, την ενέργεια που χρειάζεται το σώμα σου για να λειτουργήσει.

Είναι η μέτρηση που μας δίνει βασικές πληροφορίες και αποτελεί σημείο εκκίνησης, για να προσαρμόσουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στον επιθυμητό σου στόχο.

Ο βασικός μεταβολισμός είναι μοναδικός για τον κάθε άνθρωπο & επηρεάζεται από τον όγκο του σώματος, το φύλο, την κατάσταση της υγείας, την φυσική κατάσταση (όσο πιο πολύ γυμνάζεσαι, αυξάνεται ο μεταβολισμός σου).

Μέσω της σύγχρονης και εξελιγμένης συσκευής Fitmate μετράμε σε κατάσταση ηρεμίας τις καύσεις σου, όπου βλέπουμε με ακρίβεια τις ενεργειακές σου απαιτήσεις σε λιγότερο από 15 λεπτά. Είναι μία απαραίτητη εξέταση διότι ισοδυναμεί με το 60-75% της ενέργειας που προσλαμβάνεται από την τροφή.

Η συγκεκριμένη μέτρηση είναι απαραίτητη για :

 • άτομα που έχουν κάνει πολλές προσπάθειες για απώλεια βάρους και ο μεταβολισμός τους πιθανώς να έχει μειωθεί⁠
 • άτομα που δυσκολεύονται να χάσουν βάρος ενώ ακολουθούν πιστά τη δίαιτα
 • ⁠άτομα που έχουν ορμονικές διαταραχές (υποθυρεοειδισμό, πολυκυστικές ωοθήκες)
 • σε αθλητές

Τι να προσέξεις πριν την μέτρηση:

 • Να μην έχεις φάει για 4 ώρες πριν.
 • Να μην έχεις ασκηθεί για τουλάχιστον 8 ώρες πριν.
 • Να μην έχεις πιει καφέ ή οποιοδήποτε υγρό για 4 ώρες πριν.
 • Να μην έχεις καπνίσει για τουλάχιστον 2 ώρες πριν.
 • Να μην έχεις πιει αλκοόλ 24 ώρες πριν.
 • Να μην έχεις πάρει συμπληρώματα διατροφής, φάρμακα που περιέχουν εφεδρίνη, Ma Huang ή ψευδοεφεδρίνη, για τουλάχιστον 4 ώρες πριν.
 • Να είσαι σε κατάσταση ηρεμίας, 20 λεπτά πριν την εξέταση.

«ό,τι μπορούμε να μετρήσουμε, μπορούμε και να το ελέγξουμε»! 

Powered by
Διατροφογενετική - IDNA τεστ

Η γνώση του γενετικού μας προφίλ, μας δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουμε αποφάσεις διατροφής και άσκησης για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Τα τεστ DNA μελετούν πώς τα γονίδιά μας επηρεάζουν το μεταβολισμό των θρεπτικών ουσιών, την αποβολή των τοξινών, την προδιάθεση για αύξηση βάρους και την ανταπόκριση του σώματος σε διάφορα είδη άσκησης και αθλητικές δραστηριότητες.

Η Διατροφογενετική αποτελεί έναν νέο επιστημονικό κλάδο ο οποίος χρησιμοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία της γενετικής για τη μελέτη της σχέσης μεταξύ γονιδίων, διατροφής και υγείας. Η εξέταση γίνετε μόνο μια φορά στην ζωή μας &  μας δίνει πληροφορίες που σχετίζονται με διατροφογενετικά νοσήματα.
Μπορεί  να γίνει οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι, εντός (με δωρεάν έξοδα αποστολής) και εκτός Ελλάδος, από την άνεση του χώρου σου.

Κάνεις  μία γρήγορη δειγματοληψία που διαρκεί 1-2 λεπτά, που γίνεται με λήψη υλικού (σάλιου) από το εσωτερικό της παρειάς (μάγουλο) με ειδικό βαμβακοφόρο στυλεό.

30 λεπτά πριν τη λήψη θα πρέπει:

 • Να μην έχεις φάει
 • Να μην έχεις μασήσει τσίχλα
 • Να μην έχεις πιει νερό ή οποιοδήποτε άλλο υγρό
 • Να μην έχεις βουρτσίσει τα δόντια
 • Να μην έχεις κάνει στοματικές πλύσεις
 • Να μην έχεις καπνίσει ή ατμίσει

Το εξατομικευμένο αυτό τεστ, με την ανάλυση 37 γονιδίων, μας δίνει τα εξής στοιχεία του διατροφικού σου προφίλ:

 • Αν έχεις ευαισθησία στους υδατάνθρακες, στα κορεσμένα λίπη, στην καφεΐνη, στο αλκοόλ & στο αλάτι
 • Αν έχεις την ικανότητα αποτοξίνωσης των κυττάρων
 • Αν υπάρχει τάση για εμφάνιση κληρονομικής παχυσαρκίας
 • Αν χρειάζεται να πάρεις συμπληρώματα διατροφής και τι είδους
 • Αν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη
 • Ποια διατροφή ταιριάζει μόνο σε σένα
 • Αν έχεις προδιάθεση για σακχαρώδη – διαβήτη , καρδιαγγειακά και γενικά πρόωρη γήρανση

Τα αποτελέσματα της προσωπική σου ανάλυσης θα σου αποσταλούν ηλεκτρονικά εντός 15 εργάσιμων ημερών, από την ημέρα παραλαβής του δείγματος από το εργαστήριο.

Μετά την παραλαβή των αποτελεσμάτων σου, μπορείς να κλείσεις ραντεβού για την ανάλυσή τους.

Και να θυμάσαι: Το τεστ αυτό έχει αποκλειστικά συμβουλευτική χρησιμότητα και δεν συνιστά ιατρική διάγνωση, θεραπεία ή φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό σκεύασμα.

Powered by
Αθλητική Διατροφή

Η αθλητική διατροφή είναι αυτή, που βοηθάει τους αθλητές να αποδώσουν στο μέγιστο & να φτάσουν στην επιτυχία.

Τους παρέχει τον σωστό τύπο τροφής, ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και υγρά για να διατηρούν το σώμα καλά ενυδατωμένο και να λειτουργεί σε μέγιστα επίπεδα. Θα πρέπει να ποικίλει καθημερινά, ανάλογα με τις συγκεκριμένες ενεργειακές απαιτήσεις.

Αν είσαι αθλητής/τρια, θα πρέπει να μάθεις να τρέφεσαι σωστά. Είμαστε στη διάθεσή σου για να σου μάθουμε πόση  ποσότητα κάθε ομάδας τροφίμων χρειάζεσαι, η οποία εξαρτάται  από το είδος του αθλήματος, τον όγκο της προπόνησης & το χρόνο που αφιερώνεις  σε αυτή.

«Καλό γυμνασμένο σώμα έχεις όταν προπονείσαι & στη σωστή διατροφή»

Powered by
Vegeterian & Vegan Διατροφή

Η χορτοφαγική διατροφή βασίζεται κυρίως στην κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, δημητριακών. Εάν δε μιλάμε για vegan διατροφή, μπορεί να περιέχει και κάποια ζωικά προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά, αυγά, ψάρια και θαλασσινά.

Μερικές φορές η χορτοφαγική διατροφή επιλέγεται από άτομα που θέλουν να τραφούν πιο υγιεινά και ίσως να χάσουν και βάρος. Όμως για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, υπάρχουν κάποια πράγματα που χρειάζονται προσοχή:

 • Αποφυγή υπερβολικών ποσοτήτων υδατανθράκων στη διατροφή.

Επειδή οι επιλογές ενός χορτοφάγου είναι αρκετά περιορισμένες, συχνά θα καταφύγει σε επιπλέον κατανάλωση τροφίμων όπως ψωμί, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες για να χορτάσει. Ακόμη και τα φρούτα ή τα όσπρια μπορούν να οδηγήσουν σε πλεόνασμα θερμίδων και προσθήκη βάρους εάν καταναλώνονται αλόγιστα.

 • Κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών.

Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό και βοηθάνε στο αίσθημα κορεσμού. Κάποιες τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες που ταιριάζουν ακόμη και στην κατηγορία των vegan είναι τα όσπρια, τα προϊόντα σόγιας, οι ξηροί καρποί, η κινόα και η βρώμη.

 • Προσοχή στην κατανάλωση λιπαρών.

Ακόμη και τα καλά λιπαρά για τον οργανισμό, όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και οι ξηροί καρποί χρειάζονται μέτρο, καθώς είναι εύκολο να ξεφύγετε στις ποσότητες τους.

 • Μην υποτιμάτε τις υγρές θερμίδες.

Σίγουρα τα smoothies και οι χυμοί φρούτων είναι πλούσιοι σε βιταμίνες, αλλά συχνά ξεχνάμε να τα υπολογίσουμε και αυτά σαν τρόφιμα επειδή είναι πόσιμα.

 • Περιορίστε τα έτοιμα σνακ και το junk food.

Το πρόχειρο φαγητό που αγοράζεται από έξω, όπως πατατάκια, γαριδάκια, γλυκά, χορτοφαγικές πίτες, πίτσες κ.α., ακόμη κι αν είναι κατάλληλα για τη διατροφή σας, δε σημαίνει ότι μπορεί να υπερκαταναλώνεται. Χρειάζεται ένα μέτρο καθώς ο τρόπος ο οποίος παρασκευάζονται τα καθιστά συνήθως πλούσια σε «κενές» θερμίδες.

Powered by
Κλινική Διατροφή

Η καλή διατροφή είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας των σημερινών και των μελλοντικών γενεών σε όλη τη διάρκεια της ζωής. Μπορεί να γίνει αρωγός σε άτομα με χρόνιες παθήσεις, να διαχειριστούν αυτές τις καταστάσεις και να αποφύγουν επιπλοκές.

Όταν μιλάμε για διαχείριση εννοούμε την ενεργειακή ισορροπία ενός ασθενούς, έτσι ώστε να τον βοηθήσει να αναρρώσει γρήγορα και να παραμείνει υγιής.

Η σωστή τροφή είναι το Α & το Ω για πολλές παθήσεις όπως:

 • Ευερέθιστο έντερο (low FODMAP διατροφή)
 • Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
 • Σακχαρώδης διαβήτης
 • Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών
 • Αντίσταση στην ινσουλίνη
 • Μεταβολικό Σύνδρομο
 • Νεφρική ανεπάρκεια
 • Στεφανιαία Νόσος
 • Υπερλιπιδαιμίες
 • Αυξημένο ουρικό οξύ
 • Σιδηροπενική αναιμία
 • Παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα

Μας ενημερώνεις για την πάθηση σου, προσκομίζοντας πρόσφατες εξετάσεις αίματος και ιατρικό ιστορικό και σου δίνουμε μια ειδική διατροφή με συμβουλές και οδηγίες για τον τρόπο μαγειρέματος, τους συνδυασμούς των φαγητών και τις ποσότητες που πρέπει να καταναλώνεις.

Και να θυμάσαι: «οι καλές επιλογές διατροφής είναι επένδυση για την υγεία σου».

Powered by
Αποσυμφόρηση λεμφικού συστήματος

Το λεμφικό σύστημα θα μπορούσαμε να το πούμε και «σύστημα απόρριψης σκουπιδιών» του σώματος. Πάνω από 80.000 τοξίνες συσσωρεύονται στον οργανισμό. Αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος.

Όταν το λεμφικό σου σύστημα είναι μπλοκαρισμένο, αυτό σου δημιουργεί μια κατάσταση στασιμότητας που προάγει την κόπωση και την κακή υγεία.

Η Πρεσσοθεραπεία ή αλλιώς λεμφικό μασάζ κάνει άμεση αποτοξίνωση του οργανισμού & συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος, αποτρέποντας έτσι την κατακράτηση υγρών.

H διαδικασία που εφαρμόζουμε γίνεται μέσω μηχανήματος που ασκεί πίεση εξωτερικά σε όλο το σώμα και παράγει κυψελίδες αέρα.

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, αυξάνει το οξυγόνο, τη λεμφική κυκλοφορία και την αύξηση του μεταβολισμού.

Τρέφει τους ιστούς, καταφέρνοντας τη διέγερση και την τόνωση των μυών και των αρθρώσεων και συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων και την αντιγήρανση.

Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Powered by