Βελουτέ σούπα με πράσο και πατάτα
🍵
🔺 Οι σούπες λαχανικών περιέχουν πολλές βιταμίνες και συμβάλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού. Τις αγαπάμε και τις τιμούμε ιδιαιτέρως τα κρύα βράδια του Χειμώνα.
🔺 Υλικά:
• 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες (300γρ)
• ½ της κούπας ψιλοκομμένη μαραθόριζα ( προαιρετικά )
• 2 κ. σ. ελαιόλαδο 🍶
• 1 κ.γ. αλάτι 🧂
• ½ κ.γ. κουρκουμά
• 1 κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο (πολτός) 🧄
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 2 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο
• 4 κούπες ζεστό ζωμό λαχανικών ( 1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 4 κούπες νερό) 🥣
• ½ κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους (3 μέτριες πατάτες) 🥔 🍠
🔺 Μέθοδος εκτέλεσης:
1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα με νεράκι & λαδάκι. Στην συνέχεια ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου πέντε λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα
2. Προσθέτουμε το αλάτι, τον κουρκουμά και το σκόρδο και ανακατεύουμε
3. Έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες μαζί με τον ζωμό λαχανικών και τα μυρωδικά και στην συνέχεια σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά
4. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και με την βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε απευθείας στην κατσαρόλα αλλιώς μεταφέρουμε με δόσεις την σούπα σε ένα blender
5. Τέλος μεταφέρουμε την σούπα στην κατσαρόλα για να πάρει μια βράση.
6. Σερβίρετε ζεστή με ωμό ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκο δεντρολίβανο και λίγα κρουτόν.