➡️Εύκολα νόστιμα και vegan κριτσίνια ολικής. Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:
🔺Υλικά:
• 2 φλ. αλεύρι ολικής
• 1 κ.γ. μαγιά σε σκόνη
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 φλ. νερό περίπου
• Λίγο αλεύρι για το ζύμωμα
🔺Εκτέλεση:
• Διαλύουμε πρώτα το αλάτι στο νερό. Κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια σε μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα στη μέση, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό κι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα τη ζύμη για τα κριτσίνια μας.
• Όταν η ζύμη μαζεύεται σε μπάλα, τη ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο για 5΄-10΄, να γίνει λεία και απαλή. Όποτε κολλάει στα χέρια πασπαλίζουμε με αλεύρι.
• Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.
• Αφού φουσκώσει τη βγάζουμε στον πάγκο. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε κορδόνια, πάχους 0,5 εκ. κι όσο μακριά θέλουμε.
• Τα λαδώνουμε ελαφρά και τα ακουμπάμε σε λαδωμένη λαμαρίνα με κενό ανάμεσά τους.
• Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, τα κριτσίνια με αλάτι, χοντροσπασμένα πιπέρια, ψιλοκομμένα μυρωδικά ή διάφορους σπόρους (κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο κ.ά.).
• Σκεπάζουμε τα κριτσίνια με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε για 30΄ να φουσκώσουν.
• Τα ψήνουμε στους 200 ºC για 15΄-20΄.
Για τη συνταγή χρειάζεται χρόνος αναμονής (για το φούσκωμα) περίπου 1,5 ώρα.
❤️Συνταγή απο @argirobarbarigou❤️
➡️www.restemi.gr
#eugeniarestemi #nutrition #dietitian#healthydiet #salad #Mediterraneandiet #healthytips #summer2022