▪️Η κατανάλωση σούπας έχει συνδεθεί άρρηκτα με τους χειμερινούς μήνες του χρόνου. Πολλοί συνηθίζουν να την καταναλώνουν ως μεσημεριανό γεύμα ή το βράδυ προκειμένου να χαλαρώσουν και να λάβουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός τους κρύους μήνες.
▪️Οι σούπες χωρίζονται σε δύο ομάδες τις διαυγείς (ζωμός) και τις πυκνές (πουρές, κρέμα, μπεσαμέλ, βελουτέ). Η διατροφική αξία κάθε σούπας εξαρτάται από τα υλικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή της.
▪️Οι σούπες θεωρούνται ένα από τα πιο θρεπτικά γεύματα προσφέροντας πολλά οφέλη στον οργανισμό όπως:
1. Προστασία ενάντια των ελεύθερων ριζών λόγω της αντιοξειδωτικής δράσης τους καθώς αποτελούνται κατά το πλείστων από λαχανικά.
2. Ενυδατώνουν τον οργανισμό διότι το 50-70% του όγκου της είναι νερό 💦.
3. Προάγουν το αίσθημα του κορεσμού : λόγω των φυτικών ινών 🌱 που περιέχουν.
4. Αποτελούν ένα ελαφρύ γεύμα καθώς η ενεργειακή τους πυκνότητα αγγίζει περίπου 1,5kcal/gr.
5. Καταπραΰνουν από συμπτώματα κρυολογήματος 🌡.
#eugeniarestemi #nutrition #dietplan #dietitian #nutritionist #winterfoods