🐟Οι σαρδέλες αποτελούν από την αρχαιότητα αγαπημένα ψάρια της ελληνικής κουζίνας. 🇬🇷
☺️Ανήκουν στα ψάρια με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα, και περιέχουν επίσης ω-6 λιπαρά οξέα.
🙃Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, βιταμίνη B12, σίδηρο και σελήνιο.
Εάν καταναλωθούν με τα κόκκαλα μας παρέχουν μεγάλες ποσότητες ασβεστίου, βιταμίνης D και φωσφόρου.
😄Βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των οστών και των ματιών.
❤️Έχουν καρδιοπροστατευτική και αγγειοπροστατευτική δράση.
💬Βελτιώνουν το λιπιδαιμικό προφίλ.
🐟Τις βρίσκουμε σε διάφορες μορφές, φρέσκες, παστές ή και σε κονσέρβα και είναι από τις πιο οικονομικές επιλογές ψαριών.
🍽️Μπορούμε να την καταναλώσουμε με διάφορους γευστικούς τρόπους: ψητές, τηγανητές, σαγανάκι, στην κατσαρόλα, ακόμη και «παντρεμένες».
➡️www.restemi.gr
#eugeniarestemi #nutrition #dietitian #healthydiet #loveyourbody#healthytips #summer #fish #σαρδέλες #ουζακι #θαλασσινά