Ο όρος porridge χρησιμοποιείται για να περιγράψει το χυλό βρόμης ο οποίος συνήθως καταναλώνεται για πρωινό 🥰 .
Το porridge μπορεί να αποτελέσει ένα νόστιμο γλυκό πρωινό προσθέτοντας μέλι, φρούτα, ταχίνι ή ένα αλμυρό πρωινό με κασέρι, γαλοπούλα, αλάτι, πιπέρι κ.α.
Για ένα νόστιμο porridge ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή ❤️
🔺 Συνταγή:
• ½ φλ. νιφάδες βρόμης
• ½ φλ. φυτικό γάλα 🥛
• 1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι αγαύης 🍯
• ½ μπανάνα σε ροδέλες 🍌
• Σπόρια από ρόδι
• Flakes καρύδας 🥥
• Κανέλα (προαιρετικά)
🔺 Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη βρόμη, το γάλα και το μέλι σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη και συμπαγή υφή (περίπου 5-6´ λεπτά). Μοιράζουμε το μείγμα μας σε μπολάκια και προσθέτουμε την μπανάνα, τα flakes καρύδας, την κανέλα και τα φρούτα της αρέσκειας σας 🥣.
✔️Tip: μπορούμε να προσθέσουμε κακάο ή την πρωτεΐνη αφού το αφαιρέσουμε από το μάτι.