Χρόνια πολλά Ελλάδα
◾Μία διαφορετική εκτέλεση του αγαπημένου μας μπακαλιάρου! Έθιμο το οποίο συντροφεύει τα τραπέζια μας κάθε 25η Μαρτίου🇬🇷Κατά παράδοση ο μπακαλιάρος μαγειρεύεται τηγανητός και σερβίρετέ με σκορδαλιά.‼️
◾Εμείς σας προτείνουμε την πιο healthy εκτέλεση του…
Υλικά:
🔺1 κιλό μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο και κομμένο σε 4 κομμάτια
🔺1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
🔺2 κρεμμύδια,
🔺2 σκ. σκόρδο
Φρέσκια & ξερή ρίγανη
🔺1 λεμόνι,
🔺3 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
🔺Αλάτι
🔺Πιπέρι
🔺8 κ.σ. ελαιόλαδο
🔺Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
◾Προετοιμασία & Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Σε ένα βαθύ ταψί του φούρνου ρίχνουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το σκόρδο ,το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Έπειτα γυρνάμε τα υλικά από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και τις ντομάτες και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε και το ψάρι και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μόλις ετοιμαστεί το φαγητό πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Χρόνια πολλά σε όλους
#eugeniarestemi #healthytips #nutrition #nutritionist #greece