Εάν είσαι λάτρης των γλυκών και θέλεις κάτι υγιεινό, τι καλύτερο από μία πεντανόστιμη, απολαυστική και νηστίσιμη μηλόπιτα.
🔺Υλικά:
Για την ζύμη:
• 100 γρ. σπορέλαιο🍶
• 60 γρ. χυμό πορτοκαλιού 🍊
• 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• ½ κ.σ. γεμάτη μπέικιν
🔺Για τη γέμιση
• 3 μικρά μήλα 🍎🍏
• 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 κ.γ. κανέλα
• 1 βανίλια
▪️Αρχικά ξεφλουδίζουμε τα μήλα μας. Τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη πάνω σε μια πετσέτα. Στην συνέχεια στύβουμε ελαφρά να φύγουν αρκετά από τα ζουμιά τους.
(ο χυμός του φρέσκου μήλου είναι απλά πεντανόστιμος!!!)
▪️Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ 🥣 και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα. Αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
▪️Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα και λαδώνουμε μια μικρή φόρμα ~15cm με αποσπώμενη βάση.
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Τοποθετούμε κουταλιές κουταλιές τη μισή ζύμη μας στον πάτο από το ταψάκι μας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα των μήλων και από πάνω τοποθετούμε την υπόλοιπη ζύμη σε κομμάτια.
▪️Ψήνουμε στον φούρνο για 25 – 30 λεπτά 🕓
Αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φόρμα, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή σας απόλαυση 😋!