🔺 Απολαυστική, παραδοσιακή και άκρως χειμωνιάτικη κρεατόσουπα. Αποτελεί μεσημεριανό γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
🔺 Υλικά
• 800 γραµ. μοσχάρι άπαχο 🥩
• 2 ξερά κρεμμύδια
• 2 κλωνάρια σέλινο
• 2 καρότα 🥕
• 2 πατάτες 🥔
• 3 κ.σ ελαιόλαδο 🍶
• Αλάτι – Πιπέρι 🧂
• 2 – 3 κλωνάρια σέλινο
• χυμό από 1 λεμόνι 🍋
🔺 Εκτέλεση
1) Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρές μπουκίτσες και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε το μοσχάρι σε βαθιά κατσαρόλα με 2 λίτρα κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε. Ξαφρίζουμε το κρέας κάθε φορά που σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια του. Βράζουμε για περίπου 50′ με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να είναι σχεδόν έτοιμο.
2) Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα κλωνάρια σέλινου (κρατάμε τα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο για το τέλος). Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30′ μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και το κρέας να λιώνει στο στόμα. Λίγο πριν το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο.
3) Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
‼️ Tips: Μπορείτε να προσθέσετε μικρή ποσότητα ζυμαρικό της επιλογής σας.