🥒Κολοκυθάκι:
🔺Ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των κολοκυνθοειδών, η οποία συμπεριλαμβάνει και την κολοκύθα, το αγγούρι, το πεπόνι και το καρπούζι.
🔺 Πλούσιο σε φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο & μαγγάνιο. Βιταμίνες Β, C και K.
🔺 Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως η λουτεΐνη και το β-καροτένιο.
•🔺Δοκιμάστε τα σαν βραστή ή ψητή σαλάτα, στο φούρνο με ελαιόλαδο και τριμμένη παρμεζάνα, σε γεμιστά με ρύζι & κιμά, τουρλού και σαν κολοκυθοκεφτέδες.
🍆Μελιτζάνα:
🔺Περιέχει μεγάλη ποικιλία αντιοξειδωτικών.
🔺 Αποτελείται κυρίως από νερό και αρκετή ποσότητα φυτικών ινών.
🔺Συμβάλλει στη μείωση εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων και καρκίνου.
🔺Δοκιμάστε την με ψητά λαχανικά, σε μελιτζανοσαλάτα, τουρλού, παπουτσάκια, ιμάμ μπαϊλντί και μουσακά.
🌶️Πράσινη πιπεριά:
🔺Πλούσια σε βιταμίνη Κ, κάλιο και βιταμίνη C.
🔺 Καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τη φθορά των κυττάρων χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά.
🔺Εάν θέλετε να λάβετε μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης C προτιμήστε να την καταναλώσετε ωμή σε σαλάτες.
🔺 Ταιριάζουν σχεδόν παντού, είτε σε κρύα πιάτα είτε σοταρισμένα σαν συνοδευτικό ζεστών πιάτων. Φυσικά τρώγονται και απλά ψητές και στα κλασικά γεμιστά.
➡️www.restemi.gr
#eugeniarestemi #summer #Mediterraneandiet #mediterraneanfood #greekfood #μελιτζάνα #κολοκυθάκι #πιπεριά #λαχανικάεποχής