Την εποχή αυτή τα πορτοκάλια 🍊αναδύουν όλα τα αρώματα τους και η φλούδα τους είναι ιδανική για γλυκό του κουταλιού.
➡️Επιλέγουμε πορτοκάλια με χοντρή και σφιχτή φλούδα χωρίς σημάδια.
🔺1 κιλό πορτοκάλια (καθαρισμένα)
🔺1 κιλό ζάχαρη
🔺500 γρ νερό
🔺1 /2 ξύλο κανέλας
🔺Το χυμό από 1/2 λεμόνι
➡️Εκτέλεση :
1)Πλένουμε και ξύνουμε τα πορτοκάλια ελαφρά και παίρνουμε το ξύσμα χωρίς να φανεί το λευκό μέρος.
2)Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό σε δυνατή φωτιά.Ρίχνουμε μέσα τα πορτοκάλια και τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά. Την όλη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές.
3)Τα σουρώνουμε και τα βγάζουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και παγάκια ώστε να κοπεί ο βρασμός τους.🔺Τα αφήνουμε για καμιά ώρα έτσι ώστε να στεγνώσουνε καλά.
4)Ξεκινάμε να τα κόβουμε από τις δυο άκρες και στη συνέχεια τα κόβουμε πρώτα στη μέση και μετά σε σε φέτες ή τρίγωνα ανάλογα με την προτίμησή μας. 5)Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ξύλο κανέλας και όταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε και τα σιγοβράζουμε για μια ώρα περίπου . Λίγο πριν δέσει ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού .🔺Όταν κρυώσει τα φυλάμε σε καθαρό αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.
➡️Τα γλυκά κουταλιού διατηρούνται σε σκιερό και δροσερό σημείο στην κουζίνα.
➡️www.restemi.gr
#restemi #nutritionist #nutrition #dietitian #healthylife #healthyfood #healthydiet #mediterraneandiet#γλυκοτουκουταλιου #γλυκοπορτακαλι #πορτοκάλι