◾Τα θαλασσινά 🐙αποτελούν έναν σπουδαίο σύμμαχο του ανοσοποιητικού συστήματος και έχουν τη τιμητική τους σε περιόδους νηστείας. Εκτός του ότι νοστιμεύουν το φαγητό περιέχουν και καλά λιπαρά όπως ω-3 λιπαρά οξέα. Επιπλέον το κρεμμύδι και το σκόρδο είναι συστατικά με αντιοξειδωτική δράση και βιταμίνες όπως C, E, φυτικές ίνες και φώσφορο. ❗
◾Παρακάτω θα βρείτε μία συνταγή 📝κατάλληλη για όλους τους λάτρεις των θαλασσινών🐙.
◾Υλικά για 4 μερίδες:
🔺1 κιλό γαρίδες ή μύδια ή και συνδυασμός των δυο
🔺200 γραμμάρια φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους ( εσείς μου νηστεύετε μπορείτε να βάλετε νηστίσιμο τυρί)
🔺2-3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
🔺2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
🔺1 κρεμμύδι
🔺1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
🔺1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
🔺2 πιπεριές
🔺1 ποτήρι λευκό κρασί
🔺2 ποτήρια κριθαράκι χοντρό
🔺λίγη ζάχαρη
🔺αλάτι -πιπέρι
◾Εκτέλεση :
Βράζουμε τις γαρίδες για 15 λεπτά και χρησιμοποιούμαι τον ζωμό τους. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τις πιπεριές και ρίχνουμε τις γαρίδες. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το ζωμό από τι γαρίδες και όταν αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το κριθαράκι. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και το μαϊντανό. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την φέτα.
Σερβίρουμε και καλή σας απόλαυση💯
➡️www.restemi.gr
#eugeniarestemi #recipes #food #nutrition #nutritionist #greekfood #γαριδες #θαλασσινα