➡️Φακοσαλάτα🥗 με τόνο
15’, 2 μερίδες🍽️
🔺Υλικά
• 200 γρ. φακές
• 100 γρ. τόνο σε νερό, κονσέρβα
• 1 καρότο🥕
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό
• 1 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
• 1 κ.σ. κάππαρη
• 5 ντοματίνια🍅
• 40 γρ. ελαιόλαδο
• αλάτι🧂
• πιπέρι
• 50 γρ. κρέμα βαλσάμικο
➡️Εκτέλεση
• Βράζουμε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
• Σουρώνουμε τον τόνο και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
• Κόβουμε το καρότο σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό, και τα βάζουμε στο μπολ.
• Προσθέτουμε στο μπολ τις ελιές, την κάπαρη και τις φακές.
• Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα βαλσάμικο.
• Ανακατεύουμε καλά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
• Σερβίρουμε.
🔺Θερμίδες (kcal): 568, 28%
🔺Λιπαρά (g): 24, 34%
🔺Κορ.Λίπη (g): 3.6, 18%
🔺Υδατ/κες (g): 45, 17%
🔺Σάκχαρα (g): 8.8,10%
🔺Πρωτεΐνη (g): 34, 68%
🔺Φυτικές Ίνες (g): 12, 48%
🔺Αλάτι (g): 1.3, 22%
➡️www.restemi.gr
#eugeniarestemi #nutrition #dietitian#healthydiet #salad #Mediterraneandiet #healthytips #summer2022