➡️Όλοι θα περιμέναμε πως η κατανάλωση ψαριών🐟 στην χώρα μας θα ήταν αυξημένη λόγω της αφθονίας τους και της μεγάλης ακτογραμμής . Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει καθώς τα περισσότερα νοικοκυριά καταναλώνουν 1-2 φορές στις 15 μέρες, σε αντίθεση με τον συνιστάμενο μέσο όρο, ο οποίος είναι οι 2 μερίδες ψαριών την εβδομάδα.❗ Έχει βρεθεί πως η συστηματική κατανάλωση ψαριού έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία του ανθρώπου. 🔺Περιέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, δίνουν στον οργανισμό μας τα πολύ σημαντικά για την υγεία ω3 λιπαρά οξέα και παράλληλα δεν περιέχουν κορεσμένα λιπαρά. 🔺Αποτελεί τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά καθώς περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β ενώ τα πιο λιπαρά ψάρια είναι γνωστά για την περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη Α και D.🔺 Ακόμη, περιέχουν σημαντικά ιχνοστοιχεία όπως φώσφορο, κάλιο και σελήνιο, ενώ τα μικρά ψάρια που τρώγονται με το κόκαλο εμπλουτίζουν τον οργανισμό μας με ασβέστιο. ➡️Όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην μείωση της πιθανότητας εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικών επεισοδίων, στην βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και της υγείας της καρδιάς, στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, βοηθάει ακόμη στην γεροντική άνοια, στην κατάθλιψη, σε περιπτώσεις φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, σε αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ο λύκος και η ρευματοειδής αρθρίτιδα και τέλος μπορεί να βελτιώσει και την όραση. ❗