◾Ο χαλβάς αποτελεί το κυριότερο γλυκό σε περιόδους νηστείας. Χωρίζεται με βάση τα συστατικά του σε σησαμένιο, σιμιγδαλένιο και χαλβά από αλεύρι. Λόγω ότι τα υλικά που παρασκευάζεται το κάθε είδος χαλβά είναι διαφορετικά υπάρχει διαφορά στις θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά του καθενός. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε ξηρούς καρπούς θεωρείται τρόφιμο με υψηλή θρεπτική αξία.
Η κατανάλωση του:
🔺Βοηθάει στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος (λόγω των βιταμινών της ομάδας Β)
🔺Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
🔺Ενισχύει το μεταβολισμό
🔺 Προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία
🔺Βοηθάει στη καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος
◾Οι θερμίδες που προσδίδουν τα 100 γραμμάρια χαλβά κυμαίνονται από 350-450kcal ανάλογα το τι περιέχει (σοκολάτα, ξηρούς καρπούς κ.α.).‼️
➡️www.restemi.gr
#eugeniarestemi #healthytips #nutrition#nutritionist #χαλβας