Σε μία μερίδα των 30γρ. (~23 μικρά αμύγδαλα) περιέχονται:
•165 θερμίδες
•6γρ. Πρωτεΐνες
•6γρ. υδατάνθρακες
•3,5γρ. φυτικές ίνες
•14γρ. λιπαρά , εκ των οποίων τα 9γρ. είναι μονοακόρεστα.
Τα αμύγδαλα αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου, ασβεστίου, καλίου, φωσφόρου και σιδήρου 💯.
Η βιταμίνη Ε προστατεύει τον οργανισμό από διάφορες εκφυλιστικές ασθένειες και συμβάλλει στην ελάττωση του ρυθμού γήρανσης των κυττάρων διατηρώντας παράλληλα το δέρμα λαμπερό.
Το μαγνήσιο και το ασβέστιο συντελούν στη διατήρηση της υγείας των οστών ενώ οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.
Τα αμύγδαλα μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης του αίματος συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην υγεία της καρδιάς
Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες αυξάνει το αίσθημα κορεσμού και μειώνει το αίσθημα της πείνας
Ένα απολαυστικό σνακ, που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας!
www.restemi.gr